DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Emekliye beşbin lira…

Emekliye beşbin lira…

ABONE OL
10 Ekim 2023 12:58
Emekliye beşbin lira…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler, bugün yapılacak olan Kabine toplantını merakla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gün önce yaptığı bir konuşmada “memur emeklileri” diye başlayan sözlerinin arkası gelme olasılığı değerlendirildi. Emekli, yaşanan enflasyon nedeniyle son aylarda iyice sıkıntılar yaşıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere bir kez 5 bin lira ödeme yapılacağını, ancak bundan çalışan emeklilerin yararlanamayacağını belirtti.

Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan öne çıkan sözler şöyle:

  • “Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum.”
  • “Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak.”
  • “Ülkemizi, kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkartmakta kararlıyız.”

Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada “bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP