Dilruba Y. tutuklu yargılanacak!

Dilruba Y. tutuklu yargılanacak!

ABONE OL
29 Ağustos 2024 11:58
Dilruba Y. tutuklu yargılanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de bir sokak röportajında Instgram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin sözleri nedeniyle tutuklanan Dilbura Y. hakkında iddianame hazırlandı.

İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yılmaz, kamu davası açıldığını ve 3 Eylül’e duruşma günü verildiğini duyurdu.

Avukat Yıldız, ”Hukuken vicdanlarını rahat ettirmek istiyorsa bu hakimler, bu savcılar Dilruba’yı derhal serbest bırakmaları gerekmektedir. Zira Dilruba’nın tutukluluğunun devamı yönünde verilen kararda Dilruba’nın üzerine atılı suç tutuklamayı gerektirecek bir suç değildir. Bunu defaatle söylüyoruz. Bir sürü hukukçu da çıkıp hatta iktidar partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesiymiş. Bir hukukçu meslektaşımızla çıkıp bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Yani tutuklamayı gerektirecek bir suç olmadığı yönünde bir açıklama yaptı. Hukukun evrensel kuralları çerçevesinde Dilruba’yı tutuklu tutmaya yetecek ne kanun maddesi ne de bir delil karartma şüphesi dosyada yok. O sebeple yine üzerine basa basa söylüyorum; derhal Dilruba’yı serbest bırakın” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Y., İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’ın erişime engellenmesine tepki göstermişti. Röportajda kullandığı sözler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

Avukatı Yıldız, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” demişti.

haber: birgün

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP