Alkışlar CHP’li Başkanlara

Alkışlar CHP’li Başkanlara

ABONE OL
24 Ekim 2023 12:12
Alkışlar CHP’li Başkanlara
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü kuruluş yıldönümünü idrak etmemize sayılı günler kaldı..

Yüzüncü Yıl diğer yıldönümlerinden farklı bir yıl..

Kutlamaların daha kapsamlı ve coşkulu olması gerekiyor..

Ancak, varlığını Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu TRT gibi bazı kurumlar, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı etkinliklerini Gazze olaylarının bahane göstererek erteliyor ya da iptal ediyorlar..

Yeni Türkiye’de önceleri cumhuriyetin kuruluş yıldönümü gibi milli gün ve bayramlarda, tepe isimlerin hasta olduklarına, hastaneye yattıklarına ve kutlama törenlerine katılmadıklarına çokça tanık olmuştuk..

Bir süredir bu tür hastalanmalar bitmişti..

Şimdi onun yerini Türkiye’yi uzaktan yakından ilgilendirmeyen Gazze olayları bahanesi almış görünüyor..

Lakin, cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlama etkinliklerini erteleyenlere inat, coşkuyla kutlamaya hazırlananlar da var..

Bunlar CHP’li belediye başkanları ve belediyeler..

MHP ve AK Partili belediyeler derin bir sessizliğe bürünürken, CHP’nin 11 büyükşehir dahil tüm belediyeleri cumhuriyetin kuruluşunun bu özel yıldönümüne yakışır kutlamalar için adeta seferberlik içindeler..

Türk halkının cumhuriyete bağlılığına ve duygularına tercüman oluyorlar..

Örneğin Adana’da, CHP’li belediyeler çok sayıda etkinliğe imza atacaklar..

Büyükşehir’de, Çukurova’da, Seyhan’da, Ceyhan’da ve İmamoğlu’nda CHP’li belediyeler çeşitli etkinlikler düzenliyorlar..

Yönettikleri her il ve ilçelerde konserler düzenliyorlar..

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlamalarını, gerçek bir tarihçi Sinan Meydan’ın konferansıyla başlattı..

Yalan söyleyen sahte tarihçilere inat, Adanalıların Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin kuruluşu, devrimler konusunda gerçek bilgileri edinmesini sağladı.

Tabii, Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li tüm belediyeler cumhuriyetin yüzüncü yılını coşkuyla kutlarken, MHP’li ve Ak Partili belediyelerden ses seda yok..

Sanki onlar, Türkiye Cumhuriyetinin belediyeleri değiller, Cumhuriyetin yüz yaşına bastığından haberleri yok..

Alkışlar, Cumhuriyetin yüzüncü yılını Gazze bahanesiyle erteleyenlere inat; halkın duygularına tercüman olan, etkinlikler ve konserlerle cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşamamızı sağlayan CHP’li belediye başkanları ve belediyelere..

İyi ki, yüzüncü yılı idrak ettiğimiz 2023’de CHP’li belediyeler varmış!

 

Kıblesi dolar olan TFF

Türkiye Futbol Federasyonu, Mehmet Büyükekşi döneminde bir Türk spor kurumu olma özelliğini yitirmiş, arap sermayesinin bir organına dönüşmüştür.

TFF, bu dönüşümü aldığı kararlarla net bir biçimde göstermiştir.

Kıblesi spor yerine dolar olmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yapılan ilana göre, bu yılki süper kupa finalinin Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bilgisi dahilinde Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad şehrindeki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda oynanacağı belirtilmiştir.

Bu karara öncelikle Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri ile bu kulüplerin taraftarlarının karşı çıkmasını ve bu kararı protesto etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cumhuriyetimizin 100.yılının kutlandığı bu yılda bu maç, Atatürk’ün Kurtuluş savaşını başlattığı Samsun’daki 19 Mayıs Stadyumu, Ankara’daki stadyumu, İstanbul Atatürk Olimpiyat ya da İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynanmalıdır.

Ancak, ruhunu dolara teslim etmiş Mehmet Büyükekşi’nin TFF’si bu önemli maçı Türkiye yerine Suudi Arabistan’da oynatıyor..

Gerekçe olarak, oradan gelecek sponsor parasının gösteriyor..

O zaman iş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a kalıyor..

Atatürk’ün kendi takımlarının taraftarı olduğunu iddia eden iki kulübün, özellikle de stadına Atatürk adını vermeye çalışan Fenerbahçe’nin süper kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanma kararını reddetmelerini, Türkiye’de oynanmaması halinde sahaya çıkmayacaklarını Türkiye’ye deklare etmesini bekliyoruz..

Sahte pandemide statların taraftarlara yasaklayarak Türk futbolunu katleden TFF; bu haftaki maçlarda saygı duruşu, takımların siyah bant takmaları yolundaki kararı, süper kupa finalini Suudi Arabistan’a taşıması, artık milli bir kurum ve spor kurumu olmaktan çıktığını, kıblesi dolar olmuş siyasal bir kuruma dönüştüğünün kanıtları olarak karşımızda duruyor..

Türk sporunu temsil etmekten uzaklaşmış TFF yönetimi, bu saatten sonra Türk futbolumu yönetme yetisini kaybettiğinden acilen istifa etmelidir..

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP