Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




CHP’den İBB Kumpas Davası’nda basın tepkisi

Burhanettin Bulut, Silivri’de gazetecilere yönelik uygulamaları “hukuk devleti açısından vahim” diye nitelendirdi

Burhanettin Bulut, Silivri’de gazetecilere yönelik uygulamaları “hukuk devleti açısından vahim”

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İBB Kumpas Davası’nı izleyen basın emekçilerinin karşılaştığı koşullara yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Bulut, gazetecilerin insanlık dışı koşullara zorlandığını, keyfi uygulamalarla yıldırılmaya çalışıldığını, kamuoyunu bilgilendirme görevlerinin engellendiğini belirtti.

Bulut, “Sesin duyulmadığı, görüş açısının bilinçli biçimde sınırlandırıldığı, sanıkların yüzlerinin dahi görülemediği bir ortamda yürütülen yargılamaya ‘şeffaf’ demek inandırıcı değildir. Basının baskı altına alınması demokratik düzen için açık bir tehdittir. Özgür basın yoksa adalet de yoktur” sözleriyle duruşma koşullarını eleştirdi.

Açıklamada, gazetecilerin görevlerini özgür, güvenli, eşit koşullarda yerine getirmesi gerektiği, duruşma salonlarında açıklık ve hesap verebilirlik ilkelerinin eksiksiz uygulanmasının zorunlu olduğu vurgulandı