Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Kamu işçileri sözleşme krizi: 600 bin emekçinin sesi yükseliyor

2025-2026 yıllarını kapsayan kamu işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

2025-2026 yıllarını kapsayan kamu işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

2025-2026 yıllarını kapsayan kamu işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren süreçte, TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde toplanan işçiler, sloganlarla tepkilerini dile getirdi. “Şimşek elini cebimizden çek”, “İş, emek yoksa barış da yok”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sesleri Ankara gökyüzünde yankılandı.

Maden işçileri de protestoya destek verdi; baretlerini yere vurarak dayanışma gösterdi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada, “Bu ülkede memnun olanlar var mı? Var. Bu Maliye Bakanı’ndan kim razı? Patronlar razı. İşçi razı değil, emekli razı değil” diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi.

Görüşmelerde hükümetin sunduğu zam önerilerinin yetersiz bulunduğu, işçilerin geçim sıkıntısının göz ardı edildiği belirtiliyor. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak önerinin taban ücretin 1.800 TL’ye çekilmesi, kıdem zammı ve gönenç payı istemleri yer alıyor.