Tekin, “okullarda bir öğün” yemeği anımsattı…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Tekin, “okullarda bir öğün” yemeği anımsattı…

Tekin, “okullarda bir öğün” yemeği anımsattı…

ABONE OL
29 Eylül 2024 11:55
Tekin, “okullarda bir öğün” yemeği anımsattı…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Türk gazeteci, yazar, insan hakları aktivisti Hacer Togo’nun sosyal medya paylaşımını anımsatarak öğrencilere bir öğün yemek isteminin mecliste AKP tarafından ret edildiğini belirtti.

Tekin, paylaşımında “Çocuklara okullarda 1 öğün bedava yemek talebimiz Meclis’te AKP tarafından red edildi. 1,5 milyon çocuk okula aç gidiyor. Normalde “hesap gününden” korkan bir hareketin buna öncülük etmesi gerekirdi ama AKP hesap gününden çok banka hesabını düşündüğünden karşı çıkıyor. Onların hesabında paranın çocuklara gitmesine gerek yok. Milletin parası adrese teslim ihalelerle garanti sözleşmelerle kendi ceplerine gitmek zorunda. Akılları fikirleri burada” dedi.

Togo, paylaşımında “2020 Ocak ayında AKP Milletvekili Mı̇hrı̇mah Belma Satır başkanlığında yapılan bir toplantıda yetersiz beslenmenin, bodurluğun, obezitenin, aneminin arttığı ve “ivediklikle” okul yemeğinin uygulanması istendi. Hatta Sağlık Bakanlığı’nın ilkokul çocukları için 3 kap yemek analizi yaptığı, “çocuklar için bir çorba, bir ana yemek ve bir meyve, bir süt, bir ayran” ne kadar para gerektiğinin Maliye Bakanlığı ile paylaşıldığı ve 2020-2021 öğretim yılında başlanacağı konuşuldu” sözlerine yer vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP