İki bakan değişti…

İki bakan değişti…

ABONE OL
3 Temmuz 2024 14:31
İki bakan değişti…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık ve Çevre Bakanlıklarında görev değişimi yaşandı. Kabinedeki iki isim yerine yapılan atamalara ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, istifa eden Mehmet Özhaseki yerine İstanbul Milletvekili Murat Kurum atandı.

Kurum’un bakan olması sonrası AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 264’e indi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine ise Kemal Memişoğlu getirildi.

Koca’nın yerine atanan Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapıyordu. Trabzon doğumlu olan yeni sağlık bakanı 58 yaşında.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında bitiren Bakan Memişoğlu, 2016 yılında genel cerrahi profesörlüğü ünvanını aldı.

Amerika’da da hekimlik yapan bakan, 2016 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne atanmıştı. Öte yandan Mehmet Özhaseki istifa açıklamasını X hesabından paylaştı., murat kurum

Açıklamada “Bugün üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim” diye yazdı.

Daha önce 17 yıl Kayseri Anakent Belediye Başkanı olan Özhaseki, 2019’da AKP’nin Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı olmuş ancak CHP adayı Mansur Yavaş karşısında seçimi yitirmişti.

Özhaseki’nin yerine bakanlık koltuğuna atanan Murat Kurum da 31 Mart seçiminde İstanbul Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu ile yarışmıştı.

Kurum, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ilk kabinede, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve başlamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP