Yapma Kardeşim!

Yapma Kardeşim!

ABONE OL
14 Haziran 2024 19:04
Yapma Kardeşim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mekin ŞAHİN

Milli eğitim bakanı müfredatı değiştirdi. Neler değişti kamuoyu bilmiyor. Kamuoyunu bırakalım sayın vekiller, muhalefet il ve ilçe örgütleri bilmiyor. Bilmediği için gelen tehlikenin farkında değiller. Alternatif önerileri olmadığından karşı mücadele sadece yasa çıkarken mecliste verildi.

Yasa geçti.

Mücadelede bitti.

Daha önce imamların ilköğretimde öğrencilere din dersi verme uygulaması başlatıldı.

Hiçbir tepki yok.

Oysa din dersini, o işin eğitimini almış öğretmen verir. Dinin tarihini de, uygulamalarını da öğretir. Verdiği bilgilerin seviyesini yazılı ve sözlü sınavlarla denetler.

Mustafa Kemal 1924 yılında eğitimi milli politika yaparak, eğitim ve öğretim birliğini sağlamıştır. Amaç ülke gerçeklerine uygun meslek sahibi kişileri bilim ışığında yetiştirmek.

Sadece meslekle sınırlı kalmamış. Özgür düşünceli, araştıran ve ülke çıkarları uğruna fedakarlık yapan bireyler yetiştirmeyi hedeflemiştir.

22 yıllık AKP hükümetleri milli eğitim politikasını ters yüz etti. Devamda ediyor.

Ancak karşı çıkan tek bir eylem yok.

Neden?

Tek yanıtı var. Politika üretmeden siyaset yapılması. Karşı olduğunun günümüze uygun alternatifi olmadığından kamuoyuna sunmuyor, mücadeleyi sokağa taşımıyor.

2023 ve 2024 yılında iki önemli seçim oldu. Farklı sonuçları var. Arada 10 ay var. Neden seçmen farklı tavır sergiledi. Gayet basit ve net yanıtı var.

Halkın yaşama koşulları dayanılmaz seviyelere indi. Tabiri caizse bıçak kemiğe gelerek kemiği kesmeye başladı. 2023 yılında iyi manevra yapan AKP seçimde başarılı oldu. Ancak 2024 yılında o manevrayı yapamadı.

Halk yılların birikimiyle, sadece yönetimi değişen CHP’ne destek verdi, birinci parti yaptı.

Halkın mesajı net:

AKP hükümetinden bizi kurtar.

Uygulamaya koyacağın çözüm politikalarınla bize yaşanabilir Türkiye yarat.

31 Mart 2024 tarihinden sonra 75 gün geçti.

Halkın verdiği mesaja dönük tek bir politik adım atılmadı.

Aksine 22 yıl bu ülkeyi yöneten AKP ve ittifaklarıyla yumuşama ilişkileri başladı. Oysa halk CHP’ne yumuşama ilişkilerini başlat diye destek vermedi.

Hatta bir kısım parti yöneticisi kardeşlerimiz komik gerekçeler yaratarak yumuşama tavrını savunmaya çalışıyor.

Yapma be kardeşim.

Burası CHP. Kişilerin özel hedeflerini elinizdeki güçle engellersiniz. Ama yapılan yanlışlara karşı çıkışlarını bitiremezsiniz. Karşınızda kale gibi dikilirler.

Halkçı ve yurtseverseniz halkın beklentilerine kulak arkası edemezsiniz.

Gereğini yapar halkı yaşanabilir Türkiye’de huzurla ve kardeşçe birlikte olmasını sağlarsınız.

Yok değilseniz, halkın size verdiği seçim kazanmış yönetici unvanını istediğiniz biçimde kullanırsınız.

Tıpkı yumuşama söylemleri gibi savunursunuz..

Buna hakkınız var mı?

Yok!

Türkiye’nin her ilinde benim gibi uyarı ve öneri sunan yüzlerce yurtsever var. Tümünün amacı yerel seçimde başarı grafiğini yakalayan Özgür Özel ve arkadaş gurubunun genel başarıyı yakalaması. Çok güzel yapıyorsun övgülerinin dostça olmadığının altını özellikle çiziyoruz.

Sayın Özgür Özel ve arkadaş gurubuna çağrımız:

Liderlik ülkenin, halkın yerlerde sürüldüğü dönemlerde onu yıkılmış harabeler arasından çıkararak onurlu yaşamın olduğu ülke yaratmakla olur.

Tarih size bu fırsatı verdi.

Ulusları yöneten güçlerin taleplerini elinizin tersiyle iterek, halkını ve ülkeni itilen bataktan kurtar. Ve Türkiye halkının bilgi çağındaki lideri ol.

Ya da…

Yazmaya kalemim gitmiyor!

Yanlış yapmayın kardeşim

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP