DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Karahan, Dünya Bankası ve IFC ile görüştü 

Karahan, Dünya Bankası ve IFC ile görüştü 

ABONE OL
22 Nisan 2024 19:24
Karahan, Dünya Bankası ve IFC ile görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Washington’da Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileriyle bir araya geldi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Dünya Bankasının Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Anna Bjerde ile IFC Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer’in katıldığı görüşmede TCMB Başkanı Karahan’a, TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan eşlik etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için geldiği Washington’da ikili temaslarda da bulundu. Şimşek, ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili görüştü.

ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk firmalarını Rusya’nın Amerikan yaptırımlarını ihlal etmesine yardım etme girişiminde bulunmaktan caydırmak amacıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 2022 yılı Şubat ayından bu yana Türkiye’ye ziyaretlerde bulunan ve Türk muhataplarına Biden yönetiminin bu konudaki kaygılarını birinci elden ileten üst düzey Amerikalı yetkililerden biri.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP