İl Başkanı Tanburoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması

İl Başkanı Tanburoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması

ABONE OL
22 Nisan 2024 15:21
İl Başkanı Tanburoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

23 Nisan’ın önemine yer veren Tanburoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bugün, milli iradenin tescili ve istiklalimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıl dönümüyle birlikte Türkiye’nin ve dünyanın bütün çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç, gurur ve onurla kutlamanın büyük heyecanı içerisindeyiz.

 Aziz milletimizin bütün dünyaya, kendi geleceğini tayin etme konusunda tek söz sahibinin yine kendisi olduğunu ilan ettiği bugün, milli varlığımızın en değerli ve gurur verici anılarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan ve milli mücadele sürecini en iyi şekilde yöneterek zaferlere imza atan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine vazife edinen aziz milletimizin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin örneği, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.

 23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için yepyeni bir milat olmasının yanı sıra bütün dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olması münasebetiyle de bir hayli önemlidir. Dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, onlara verdiğimiz değerin en güzel göstergesidir. Milli egemenliğimizin timsali Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıl dönümünde Türkiye, kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını en güçlü şekilde inşa edecek, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine uygun olarak şekillenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP