Rusya’da yeniden Putin dönemi 

Rusya’da yeniden Putin dönemi 

ABONE OL
18 Mart 2024 13:38
Rusya’da yeniden Putin dönemi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Merkez Seçim Komisyonuna göre, Rusya Federasyonu’nda devlet başkanlığı seçimi, ülkenin en batısındaki Kaliningrad bölgesinde Moskova saati ile dün 21.00’de sona erdi.

Ekonomist Dergisi’nde yer akan habere göre, 80’den fazla bölgede gerçekleştirilen seçimlerde hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda oy kullanıldı.

Uzaktan oylama 29 bölgede gerçekleşti. Katılımın yüzde 74’ün gerçekleştiği seçimleri sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8’ini alan mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı.

Fom şirketinin sandık çıkış anketine göre, Komünist Parti’den Nikolay Haritonov yüzde 4,7, Yeni İnsanlar Partisi’nden Vladislav Davankov yüzde 3,6, Liberal Demokrat Parti’den Leonid Slutskiy yüzde 2,5 oy aldı.

Yüzde 1,4 oy ise geçersiz sayıldı.

Böylece 71 yaşında Rusya lideri altı yıl daha ülkeyi yönetecek. 1999’dan bu yana siyaset sahnesinde olan Putin’in devlet başkanlığında beşinci dönemi olacak.

Putin, ikinci döneminin ardından bir dönem başbakanlık yapmıştı. Putin’in 2020’deki anayasa değişikliğiyle 2030’da da aday olması mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP