FIFA’dan “Trabzon” uyarısı

FIFA’dan “Trabzon” uyarısı

ABONE OL
19 Mart 2024 16:21
FIFA’dan “Trabzon” uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Bakan Yerlikaya bu kişiler arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K.’nin, karşılaşma sonrası sahaya atlayan ilk kişi olan H.Ç.’nin ve maç sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan C.Ç.’nin ve karşılaşma sonunda alana girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic’i darp eden O.B.’nin de olduğunu duyurdu.

Öte yandan FIFA Başkanı Gianni Infantino, dün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Şiddetin alan içi ve alan dışında yeri olmadığını belirten Infantino, “İlgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon’daki şoke edici olayların faillerinden yaptıklarının hesabını sormaya çağırıyorum” dedi.

Koç: Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) açıklamasında ise şunları söyledi:

“Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın” denildi. Fenerbahçe, dünkü Trabzonspor maçında çıkan olayları görüşmek için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapma kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, 2 Nisan’daki “Toplantıda, Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonlar değerlendirilecek” denildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Sahaya meşale geliyor. Hakem görüyor meşaleyi ve oyunu devam ettiriyor…Ya biz 3-2 yenilseydik veya 2-2 berabere kalsaydık ne olacaktı? Zorbalıkla bir şampiyonluğumuzu daha mı alacaktınız?” ifadelerini kullandı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir kez öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Siz bize, bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız; biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu herhangi bir şantaj, tehdit falan değil.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP