DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


CoinTR, FODER’in Kurumsal üyesi oldu 

CoinTR, FODER’in Kurumsal üyesi oldu 

ABONE OL
20 Mart 2024 16:35
CoinTR, FODER’in Kurumsal üyesi oldu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para okuryazarlığı ve blok zinciri teknolojilerinin anlatılması, daha geniş kitlelere ulaştırılması için birçok kurum ve kuruluşla iş birliklerine imza atan CoinTR, 2012 yılında kurulan, kamu ve özel sektör ile ve farklı STK’larla finansal okuryazarlık, bilinçlendirme, eğitim, araştırma ve uygulamalara destek politikalar üretilmesi çalışmaları yürüten FODER’le iş birliği yapacak.

FODER kurumsal üyeleri arasına katılan CoinTR, dijital varlık borsası olarak üye olan ilk şirket. CoinTR, bireylerin finansal okuryazarlığın edinimi ile finansal refahlarının arttırılması için projeler yürüten FODER ile birlikte, çağımızın yeni yatırım aracı olarak ortaya çıkan dijital varlıkların anlatılması için iş birliği yaparak “dijital varlıklar” ve “blokzinciri teknolojileri” konularında farkındalık yaratılması için çalışacak.

Finansal Okuryazarlık Neden Önemli?

FODER ile iş birliği ve üyelik hakkında açıklamada bulunan CoinTR Ceo’su Ali Eşelioğlu: “Bireysel yatırımcı, kısa sürede yüksek kazanç sağlamak için kimi zaman “yüksek risk” içeren işlemler yapabiliyor ya da yanlış kaynaktan bilgilerle yatırımını yönetebiliyor. Dijital varlıklara yatırım yapmadan önce giriş seviyesinde bilgi sahibi olunmasını CoinTR olarak önemsiyoruz. Bu alana yatırım yapmış olan ve yapabilecek olan potansiyel yatırımcılara ulaşarak finansal okuryazarlık, bireylerin birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, bu yatırımların içinde dijital varlıkları nasıl konumlandırabileceklerini anlatmayı hedefliyoruz. Bunun için de 2012 yılından beri aktif olan, birçok kurumla uyumla çalışan ve okullarda, sahada başarılı projelere imza atmış olan FODER ile çalışmak için görüşmeler gerçekleştirdik ve üye olduk. Şimdi ekiplerimiz birlikte neler yapabileceğimiz üzerinde çalışıyor. Hedefimiz, dijital varlıklarla ilgili farkındalık oluşturmak ve var olan algıyı değiştirmek.”

FODER Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk: “Kripto para ve dijital varlıklar, finansal piyasalarda giderek daha fazla yer alıyor. Bu yeni finansal araçlar, yatırımcılar için fırsatlar sunarken aynı zamanda riskler de içeriyor. Finansal okuryazarlık, dijital dünyada yatırımcıların doğru bilgilere sahip olmasını sağlayarak riskleri minimize etmelerine ve fırsatları değerlendirmelerine yardımcı olacak temel bir yapı taşı. Dijitalleşmenin getirdiği bir diğer yenilik ise eğitim platformları.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP