Türkiye’den ABD’ye savunma desteği

Türkiye’den ABD’ye savunma desteği

ABONE OL
15 Şubat 2024 11:23
Türkiye’den ABD’ye savunma desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, ABD’nin bir Türk savunma şirketinin yardımıyla Teksas’ta 155 mm top mermisi üretim hatları kurduğunu açıkladı.

Deseret News için “Türkiye ile güçlü bir ilişki Amerika’nın çıkarınadır” başlıklı bir makale kaleme alan Flake, ABD Savunma Bakanlığı’nın Teksas’ta bir Türk savunma firmasından satın aldığı üç mühimmat hattını inşa ettiğini yazdı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Flake, “Önümüzdeki yıl itibariyle, ABD-Türkiye savunma ortaklığı sayesinde Amerika’da üretilen 155 mm’lik mermilerin yüzde 30’unun Teksas’taki bu fabrikada üretileceği tahmin ediliyor” dedi.

Makalesinde her konuda aynı fikirde olmasalar dahi Türkiye’nin ABD’nin “vazgeçilmez bir müttefiki” olduğunu vurgulayan Flake, Kongre’nin Türkiye’nin F-16 satın alımını onaylama kararını hatırlattı.

Türkiye’nin F-16 filosunun NATO’nun gücü açısından kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Flake, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değindiği yazısında şunları aktardı:

“Savaşın küresel gıda güvenliğini tehlikeye atması üzerine Türkiye’nin diplomatları, yaklaşık 33 milyon ton tahılın 40’tan fazla ülkeye güvenli geçişini sağlayan Karadeniz Tahıl Girişimi’ni müzakere etti. Türkiye, deniz yollarının açık ve güvenli tutulmasına yardımcı olarak, mayınların tahıl ve diğer temel ürünlerin sürekli taşınması üzerindeki etkisini en aza indirdi. Türkiye, rakiplerimizle bizim yapamayacağımız yol ve yerlerde diyalog kurma becerisinde eşsiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP