Türkiye-Rusya arasında ödeme krizi…

Türkiye-Rusya arasında ödeme krizi…

ABONE OL
2 Mayıs 2024 17:29
Türkiye-Rusya arasında ödeme krizi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reuters, ABD’nin Rusya ile ticarete aracılık eden finansal kuruluşlara yönelik yaptırım tehditlerinin ardından Türkiye-Rusya arasındaki ticarette ödeme krizi yaşandığını duyurdu.

Yedi farklı kaynağın bilgilendirmesine göre, ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarını genişleten aralık ayındaki kararnamenin etkisiyle, Türkiye’nin Rusya’dan gelen ürünlerin ödemelerinde sorunlar ortaya çıktı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre kararname, Rusya’nın Ukrayna’daki işgaline kaynak sağlamasını zorlaştırmayı amaçlarken, özellikle petrol ticareti gibi spesifik sektörlerde etkisi artarak belli oluyor.

Öte yandan büyük ölçekli bir Rus petrol şirketinden bir kaynak, son iki-üç haftadır Türkiye’den ödeme alamadıklarını belirtirken, diğer kaynaklar da ödemelerdeki gecikmelerin ham petrol akışını aksatmadığını, ancak bazı kargonun geciktiğini açıklıyor.

Reuters’in haberinde, “Ankara, ABD’nin yaptırımlarının Türk bankaları üzerindeki baskısını artırdığı bir dönemde, Rusya ile ticaretteki ödeme sorunlarıyla başa çıkmaya çalışıyor” görüşüne de yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP