Gülten Akın belgeseli…

Gülten Akın belgeseli…

ABONE OL
16 Şubat 2024 12:30
Gülten Akın belgeseli…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Senaristliğini ve Yönetmenliğini Sefa Sarı’nın yaptığı şair Gülten Akın’ın yaşamını anlatan Gülten belgeseli tamamlandı. Asuman Susam’ın kaleme aldığı Gülten isimli biyografi kitabı da raflardaki yerini aldı.

Şair Gülten Akın’ın hayatından önemli kesitler sunan, danışmanlığını Figen Koç ve Yaşar Taşkın Koç’un yaptığı Gülten Akın belgeseli ve Gülten biyografi kitabının Ankara galası 16 Şubat Cuma günü Ankara Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Gülten Belgeseli’nin afişi

GÜLTEN BELGESELİ

Gülten Belgeseli de bu özel ve önemli şairin şiirine yaşam öyküsüne kuşbakışı bir seyirle odaklanıyor. Şairi farklı kimlikleri ile daha yakından tanımaya çalışırken onun toplumsal, tarihi ve politik tanıklıklarına da bakıyor. Böylece bir şair portresiyle karşılaşan izleyici için ülkenin, toplumun kırılma noktaları, dönüşümleri üzerine de düşünme payı bırakıyor. ‘Yanlış mı belledim İnsan sorumluluktur’ diyen şair, aydın, aktivist, dilci, avukat, sevgili ve anne Gülten’in ‘uzak kıyıları’, ‘arka bahçeleri’ni görmek, bilmek için izleyiciye bir olanak sunuyor.

haber: evrensel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP