Uğur Mumcu… Yarınları gören adam (3. bölüm)

Uğur Mumcu… Yarınları gören adam (3. bölüm)

ABONE OL
28 Ocak 2024 17:12
Uğur Mumcu… Yarınları gören adam (3. bölüm)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Halil ARIK

Çıkarcının, hayının, fesadın önündeki en büyük engeldir yarınları gören adamlar.

İşte tam da bu nedenle hayınlara hedef oldu Uğur Mumcu.

Horozdu Uğur Mumcu: Horoz sadece ötmez, uyandırır da… O yüzden erken koparılmak istenmiştir horozun başı!..

Katlinden önce, Kürt sorunu üzerine çalışıyordu. Barzani ailesi ile MOSSAD ilişkisini araştırıyordu. Eğer Mumcu öldürülmeseydi bu konudaki araştırmasını derinleştirerek yayınlayacaktı.” diye yazıyor onun çalışmalarını yakından takip eden dostları.

Katlinden sadece 2 hafta önce, 7 Ocak 1993 tarihinde kaleme aldığı yazısında bu kirli ilişkileri açıklamaktaydı.

Ortadoğu’nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor” cümlesiyle başlıyordu o yazı..,

Komşularla sıfır sorun diyerek başlayıp, bu gün ülkeyi kan ve dehşet çemberinde yer alma noktasına sürükleyenler, o günlerde kurdu tuzaklarını!..

Bu gerçeği ta o günlerden bu günlerin aymazlarının kafasına çakıyordu Uğur Mumcu.

Orta Doğu bataktır, girersen çıkamazsın… Acı, sömürü, kan ve gözyaşı vardır orada! ikazı değil miydi onun kafalara çaka çaka  ortaya koyduğu!.

Orta Doğu’nun, geçmişin örneklerine rağmen, bugünkü kanlı karargahını BOP diyerek GOP diyerek hazırlayanların ellerinde ta o günlerden bulaşmış Uğur’un asil kanı vardır.

İsrail gizli istihbarat örgütü MOSSAD ile Kürt Lideri Molla Mustafa Barzani arasındaki o güne kadar bilinmeyen inanılmaz ilişkidir o yazıda anlatılan. Ayni zamanda da Barzani-ABD ilişkileri açık şekilde dile getirilmekte.. ABD; CIA ile; İsrail MOSSAD ile, ve de Barzani bu örgütlerin desteği ile meydan okumakta ve cirit atmaktadır bu gün bölgesinde..

Bunu görmek için illaki Barzani’lerin ihanetini ta 2017’lerde yaşamak mı gerekiyordu? O günlerden 2019’lara-2021’lere ihanetten öte hangi çözüm taşındı?

“Bop Eşbakanıyım ifadelerinin övünerek söylendiğini cümle alem duydu da, BOP eşbaşkanlığının bittiği bir kerecik olsun duyan bir tek kulak var mı?

Ve işte yine ta o günlerden bu günleri gören o yazının en can alıcı noktası..

“Bu ilişkiler sürüyor ve anlaşılıyor ki daha da sürecek… Gizli yollarla sürecek, açık yollarla sürecek…
İlgi belli…
İlişki de belli…
Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD ‘ın Kürtler arasında?” Bu soruyu Sevgili Uğur Mumcu ta o yıllarda soruyordu da, bu günlere aktarılan bölümü ne bu soruların?
Yoksa CIA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında mı değil ?

Şimdi nerelere evrildi bu savaş?…

1993’te, 2014’leri, 2024’leri anlatan bu teşhisi, Uğur Mumcu’nun, 2000’lere bile ulaşmadan katledilmesinin asıl nedeni olabilir mi?..

Horozdu Uğur Mumcu: Horoz sadece ötmez, uyandırır da… Yeniden soralım sorumuzu: O yüzden erken koparılmış olmasın horozun başı!..

*****

İhanet yapa dursun planını.. İhanetin planları karşısında yılgın durmamaktır yiğitlik!. Kahpelik de, Ülkesi adına yiğitliğe soyunana karşı plan kurmaktır!…

Söz verdi Türk halkı unutmayacak Uğur Mumcu’yu.. Ve Abdi İpekçi’yi; Çetin Emeç’i, Turan Dursun’u, Doğan Öz’ü, Bahriye Üçok’u, Muammer Aksoy’u, Onat Kutları; Ahmet Taner Kışlalı’yı, Necip Hablemitoğlu’nu.. Gaffar Okkan’ları ve diğer aydınlanma ustalarını..

Aydınlık olsun, yattıkları yer!…

Daim olsun yaktıkları ateş…

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP