“Kadınlarımız meslek edinsin, üretsin, kazansın, güçlensin …”

“Kadınlarımız meslek edinsin, üretsin, kazansın, güçlensin …”

ABONE OL
15 Ocak 2024 13:15
“Kadınlarımız meslek edinsin, üretsin, kazansın, güçlensin …”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı vizyoner belediyecilikle buluşturmayı, nitelikli işgücünü arttırmak adına hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda NİYET Akademisi 8. Şubesi, Sarıçam Osmangazi Mahallesi’nde açıldı.

Açılışa Başkan Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar, siyasiler, muhtarlar ve Sarıçamlılar katıldı.

Başkan Zeydan Karalar’ın sayılarını artırmayı amaçladığı NİYET Akademilerde aşçılık, yabancı dil, muhasebe ve bilgisayar dallarında işaret dili, seramik, spor, müzik, okuma yazma, çinicilik, el sanatları, örgü, dokuma, punch, büro yönetimi ve sekreterlik, dünya mutfağı, muhasebe-finansman, düz dikiş makinası branşlarında ağırlıklı olarak kadınlar eğitim alıyor. Akademi’de ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Açılışta konuşan Karalar, NİYET Akademilerin önemine değinirken şunları söyledi:

Kadınlarımız meslek öğrensin, üretsin, para kazansın ve ailesine, çocuklarına destek olsun istiyoruz. Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımız ile gece demeden, gündüz demeden, bıkmadan, yorulmadan, sorunlara çözüm oluyoruz. Sarıçam hizmet alıyor, almaya devam edecek.

Şimdiye kadar bir belediye başkanının yapmadığı rekor hizmetlere imza attık. 3 alt geçit yaptık, 5 bulvar hizmete girdi, 197 bulvar ve caddeyi yeniledik, şu ana kadar 2 milyon 795 bin ton asfalt dökerek kimsenin yapamadığını yaptık, 111 otobüs, 310 iş makinesi aldık, arıtmalar yaptık, asbestli boruları değiştirdik, yoğun yağmur yağdığında birçok noktada meydana gelen seli önleyecek altyapı çalışmaları gerçekleştirdik, Adana’nın vergi gelirini artırarak, belediyeye yılda 1 milyar lira para gelmesini sağladık, çiftçimize, zor durumdaki halkımıza önemli destekler sağladık. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdik. Biz kendimizi Adana’ya adadık ve Adana Adana çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu hizmetlerimizi doğru yönetim, mali disiplin ve parayı iyi kullanarak hayata geçirdik.

Parasal açıdan kimseye ihtiyacımız kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız projemizi onaylarsa sadece Metro 2. Hattı için borçlanma isteyeceğiz. Normal tramvay hattının yanı sıra, bir de nostaljik tramvay yapacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP