İBB’den Filistinli öğrencilere eğitim desteği…

İBB’den Filistinli öğrencilere eğitim desteği…

ABONE OL
7 Ocak 2024 17:11
İBB’den Filistinli öğrencilere eğitim desteği…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– İstanbul Anakent Belediyesi’nin X hesabından paylaştığı, “İBB’den Filistinli üniversite öğrencilerine 7500 TL eğitim desteği” duyurusu sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Anakent Belediyesi’nin sayfasında, duyuru ” İstanbullumuzda okuyan 100 bin üniversite öğrencimize bu yıl burs veriyoruz. 5 binden fazlasını da yurtlarımızda ağırlıyoruz. Bu yıl vatanlarında yaşanan insanlık dramı nedeniyle, ülkemizde eğitim gören Filistinli öğrenci kardeşlerimizi de bu yıl İBB bursuna dahil etme kararı aldık” sözleriyle yapıldı.

Paylaşıma gelen tepkilerden bir kaçı şöyle:

*Beyinsizlik sizin yaptığınız. İstanbul’dan topladığınız vergiyi İstanbul’un çocuklarına, gençlerine, hastalarına, yaşlılarına harcayın. Şehrimiz neredeyse işgal altında. Filistin size mi kaldı? Sırf bu sebeple @ekrem_imamoglu’na oy vermeyecek İstanbullular olacak!

*Ayrıca ülkeme gelen Filistinli “kardeşim” de bir zahmet Türkçe öğrensin. Biz kendi ülkemizde bir kamu kurumundan neden Arapça tweet görüyoruz? Bu aklı kim verdi size?

*Tc vatandaşı olarak talep ediyorum. Bedava ulaşımdan faydalanmak istiyorum, hakkım değil mi. 55 yaşında emekliyim. Bedava gezenlerin maliyetini üstlenmekten bıktım. Ulaşımdaki bu zamlar, bedava kesim olmasa, bu kadar yüksek olur muydu. Hem 15 tl öde, hem de triplerini çek

*Kimin vergisini , kime sordunuz da , Türk evlâtları varken Araplara dağıtıyorsunuz ? Seçimi dernek ve vakıflara bağışı keseceğiz diyerek kazandınız, seçim kazanmak için daha beterini yapıyorsunuz .. Ayıptır yazıktır Türk gençliğine…

*İstanbullu’nun parasını Türk gençlerine harcayın! Zırvalamaktan vazgeçin arapça yazmakla neyin peşindesiniz kime hizmet ediyorsunuz? Kendinize gelin…!

*Ne yapsak da oylarımızı düşürmeye başlasak” adlı bir çalışma olmuş resmen. Hem de akp adayı açıklandığı gün. Umarım bu yanlıştan bir an evvel dönülür. Onu da geçtim arapça duyuru panosu ne alaka, durduk yere icat çıkarmayın artık yaa…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP