Karanlıkta okula giden öğrenciler zorda…

Karanlıkta okula giden öğrenciler zorda…

ABONE OL
9 Aralık 2023 11:35
Karanlıkta okula giden öğrenciler zorda…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2016 yılından bu yana uygulanan sabit saat, başta öğrenciler olmak üzere toplumun önemli bir katmanını zora sürüklediğini belirtti.

Sabit saat uygulamasında, kış aylarında çocukların daha gün aydınlanmadan, karanlıkta okula gitmek zorunda kaldığını vurgulayan CHP’li Gürer, şunları söyledi:

“Çalışanlarda karanlıkta işlerinin yolunu tutuyor. Bu arada konutlarda daha  çok elektrik enerjisi tüketiliyor.

Bakan Bayraktar diyor ki, ‘…hem memnuniyet açısından hem de enerji tasarrufu açısından yani üç zamanlı tarifeye göre Ekim 2016’da geçmişiz, 2023 yılına kadar 10 milyar kilovatsaatlik bir enerji tasarrufu sağlamışız. Bunun parasal karşılığı da 15,5 milyar liradır’ diyor. Ben de Bakan’a ‘…ışıklar yandıkça herhalde masraflar azalıyor’ deyince, ‘…yani o saatti yanıyor, başka saatte farklı şeyler kazanılıyor’ gibi bir ifade kullandı.

Velilerin çocukların karanlıkta okula gitmek zorunda kalmalarıyla ilgili sorunları anlatıyor. Daha gün ağarmadan okula giden çocuklarımız başta olmak üzere toplumun önemli bir kesimi mağdur olmasına rağmen siyasi iktidar, kendi bakış açısından olayları değerlendirdiği için sabit saat uygulamasından vazgeçmiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP