Epsteın davasında yeni gelişmeler var…

Epsteın davasında yeni gelişmeler var…

ABONE OL
5 Ocak 2024 11:20
Epsteın davasında yeni gelişmeler var…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı.

Açıklanan isimler arasında ABD eski başkanlarından Bill Clinton ve Donald Trump, İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi Prens Andrew, David Copperfield ile ünlü şarkıcı Michael Jackson da yer alıyor.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, ABD Bölge Hakimi Loretta Preska’nın bugüne kadar yalnızca “John ve Jane Doe” olarak bilinen yaklaşık 200 ismin gizlenmesinin yasal gerekçesi olmadığına karar vermesinin ardından, söz konusu isimler kamuoyuna açıklandı. Medyaya göre mahkeme tutanaklarında Clinton’ın ismi “Doe 36” olarak geçiyor.

Hücresinde ölü bulundu

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla yargılanan Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Epstein’in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’in yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein’in mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew’un kendisini 17 yaşındayken reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan taciz ettiğini öne sürerek 2021’de New York’ta dava açmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP