DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Bankalara toplumsal yarara göre not…

Bankalara toplumsal yarara göre not…

ABONE OL
15 Ocak 2024 15:18
Bankalara toplumsal yarara göre not…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası’nın (TCMB) toplumsal kredi notu çalışmalarının dürdüğünü belirterek, dışsatım ve yatırımı finanse eden bankalar için TCMB’nin teşvik hazırladığını söyledi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Yılmaz gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda dışsalım odaklı tüketim yerine, yatırım ve dışsatım odaklı bir politika istediklerine dikkat çekerek bu seçici kredi politikalarının süreceğini belirtirken şunları söyledi:

“TCMB toplumsal yatırım notu çalışmalarını sürdürüyor. Bankalar kredileri nereye veriyorlar, bunlara bakılacak. Krediler nereye gidiyor? Sosyal açıdan faydalı yerlere mi gidiyor buna bakılacak. İhracat, yatırım için daha fazla kredi veren bankaların notu daha yüksek olacak. Daha kısa vadeli, tüketimi finanse eden bankaların toplumsal kredi notu daha düşük olacak. TCMB buna göre teşvikler hazırlayacak. Karşılıklarda düzenleme yapılacak.”

Toplumsal kredi notu, dışsatım ve yatırım başta olmak üzere hükümetin belirlediği alanlara kredi veren bankaları düzenlemelerle teşvik etmeyi amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP