Yeni Tabip Odası Başkanı Suntur oldu

Yeni Tabip Odası Başkanı Suntur oldu

ABONE OL
5 Aralık 2023 14:24
Yeni Tabip Odası Başkanı Suntur oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in Ceyhan Belediye Başkanlığına Aday olmak için istifa etmesinin ardından Yönetim Kurulunca yapılan ilk toplantıda Dr. Ahmet Suntur başkanlığa getirildi.

‘İyi Hekimlik’ adına uğraşlarını hız kesmeden sürdüreceğini vurgulayan yeni Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

Türk Tabipleri Birliği (TTB) MYK Üyelerinin haksız hukuksuz olarak görevden alındığı ve zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde susmadan ve arkamıza bakmadan adalet, hukuk ve demokrasi talebimizi seslendirerek, hekim hakları ve iyi hekimlik değerleri için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Emek ve demokrasi güçleri ile birlikte emekten ve demokrasiden yana olan tavrımızı sürdüreceğiz. Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi, güvenle çalışılacak iş ortamının sağlanması, özlük haklarının insanca yaşanacak olması bir lüks değil, en doğal haktır. Daha çok hekime ihtiyaç duyulan ülkemizde hekim göçünün önlenmesi elzemdir. Hekimlerin sadece ücret için değil, insanca çalışma koşulları, malpraktis davaları, şiddete uğramamak ve mesleğin eski saygınlığına kavuşması halinde ülkemizde kalacağını biliyoruz. Bu anlamda yöneticilerin tüm bunlara çözüm bulması şarttır. Ayrıca ÇÜ Balcalı Hastanesinin kapalı kaldığı her gün; diğer hastanelerin iş yükü artırıyor. Bununla birlikte halkın sağlığa ulaşması zorlaşıyor. Bu yüzden Balcalı Hastanesinin bir an önce tam kapasite ve kendi yerinde hizmete açılması gerekmektedir.”

Adana Tabip Odası Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Dr. Ahmet Suntur

Genel Sekreter: Dr. Cüneyt Genç

Muhasip Üye: Dr. Figen Doğan Güneş

Veznedar Üye: Doç. Dr. Feyzi Kurt

Üyeler: Uzm. Dr. Sedat Yeniocak, Dr. Halit Çabuk, Dr. Hakan Şen

v.z.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP