Muğla’da “aday” kim olacak?

Muğla’da “aday” kim olacak?

ABONE OL
30 Aralık 2023 12:05
Muğla’da “aday” kim olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasi partilerin tek başlarına aday belirlemesini de ortadan kaldırdı. Birbirine benzeyen ya da benzemeyen partilerin “seçim işbirliği” oluşturmasının önünü açtı. İktidar partisi destekçilerine, muhalefet partisi küçük partilere danışmadan aday belirlemiyor. Bu kentlerden biri de Muğla…

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberi şöyle:

Cumhur İttifakı’nın anakent belediyelerinin hangi partide kalacağı pazarlıkları sürdüğünde MHP’nin Muğla Anakent Belediyesi’ni istediği, bu ile eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’u aday göstereceği ileri sürülüyor.

Ancak AKP ile MHP arasında varılan uzlaşı sonucunda MHP, zaten kendisinde bulunan Manisa Anakent Belediyesi dışında Mersin Anakent Belediyesi’ni alırken çok istediği Adana ile Muğla Anakent’i AKP’ye bıraktı.

AKP’nin Muğla Anakent Belediye başkan adayının da eski ANAP ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın olacağı kesinleşmiş gibi.

AKP’nin Aydın Ayaydın’ı aday göstermek istemesi karşısında MHP’nin bu ilde aday çıkarmayı düşündüğü ve Mehmet Tosun isminde ısrar ettiğini öğrenen Aydın Ayaydın’ın Ankara’ya ikna turuna çıktığı belirtildi.

Ankara’da yaptığı görüşmelerde Aydın Ayaydın’ın özellikle kıyı şeridinde yoğun bulanan Kürt seçmenler üzerinde etkisi olabileceğini, CHP’de bulanan Bodrum ve Marmaris ilçelerinde Kürt seçmenlerin kendi adaylarını çıkartmalarını sağlayabileceğini söylediği kulislerde konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bodrum ve Marmaris’i CHP’den alabilmek için Kürt seçmenle ayrışmasını dikkate değer bulduğu ve Ayaydın’ın önerisi üzerinden Bahçeli’yi bu konuda ikna ettiği söyleniyor.

CHP’DE 10 ADAY ADAYI

CHP’nin Muğla Anakent Belediye başkan adayı ise henüz netleşmedi. Muğla’da dört dönemden beri belediye başkanlığı yapan Osman Gürün’ün adaylık başvurusu yapmadığı CHP’de on aday adayı başvuru gerçekleştirdi.

Aday adayları arasında Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Akın Üstündağ, Burak Erbay ve Nurettin Demir gibi beş eski milletvekili de bulunuyor.

Nurettin Demir’in her iki seçimde de önseçimle milletvekili olması ve son dönem milletvekilliğinde CHP lideri Özgür Özel ve Veli Ağbaba ile birlikte “İnsan Haklar Komisyonu”nda birlikte görev yapmasının yanında Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar dekanlık yapması nedeniyle diğer aday adaylarına oranla daha şans tanınıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP