“Kızıl Goncalar” dizisinin mekan izinleri iptal!

“Kızıl Goncalar” dizisinin mekan izinleri iptal!

ABONE OL
24 Aralık 2023 13:33
“Kızıl Goncalar” dizisinin mekan izinleri iptal!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nün, Fox Tv’de ilk bölümü yayınlanan “Kızıl Goncalar” dizisinin iki mekan için alınan izinlerini iptal ettiği öğrenildi.

Birsel Altuntaş’ın kendi sitesinde yayımladığı habere göre, Kızıl Goncalar dizisinin, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden iki mekan için alınan izinleri iptal edildi. Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.‘nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı. Gerekçe olarak diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatılması gösterildi.

Dizi İsmailağa cemaati tarafından “‘Kızıl Goncalar’ son bulmalı!” denilerek hedef gösterilmiş, dizinin set çalışanı, X hesabından “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” demişti. Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı, “Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?” paylaşımı yapmıştı.

FOX TV’de geçtiğimiz pa­zartesi yayına başlayan “Kızıl Goncalar” dizisi ilk bölümünün ardından dinci Misvak der­gisi, Yeni Şafak, İsmailağa Ce­maati ve KADEM tarafından hedef gösterilmişti

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP