DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Herhangi bir ücret söyleme şansımız yok!”

“Herhangi bir ücret söyleme şansımız yok!”

ABONE OL
12 Aralık 2023 13:22
“Herhangi bir ücret söyleme şansımız yok!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2024’te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, Bakanlığın ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık etti.

Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, “(Yeni asgari ücret) Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ağar, Asgari Ücret toplantının ardından, komisyonda yer alan 4 işçiyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Ağar, “Arkadaşlarımız asgari ücretle çalıştıklarını ve geçinemediklerini, geçinebilecek bir ücret talep ettiklerini aktardılar. Bunun üzerine işverenler değerlendirme yapacaklar. Onları da önümüzdeki hafta inşallah göreceğiz” dedi.

TÜRK-İŞ’in asgari ücret konusunda “kırmızı çizgisi”nin ne olduğuyla ilgili soruya Ağar, “TÜRK-İŞ olarak herhangi bir ücret söyleme şansımız yok. Biz ücreti söylediğimiz zaman bağlanır kalırız. İşveren tarafından ücret gelecek ki biz ona göre değerlendirme yapacağız. Yani belirli bir ücret söyleyip de o ücretin altında kalmanın bir anlamı yok” yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP