Hollanda’ya “Wilders” sürprizi

Hollanda’ya “Wilders” sürprizi

ABONE OL
23 Kasım 2023 13:11
Hollanda’ya “Wilders” sürprizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda’da bugün yapılan erken genel seçimde sandık çıkış anket sonuçlarına göre Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) ilk sırada. Ipos sandık çıkışı anketlerine göre Özgürlük Partisi, 17 olan sandalye sayısını 35’e çıkarıyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre, Frans Timmermans’ın liderliğini yaptığı sol ittifak ise 26 sandalyeyle ikinci sırada yer alıyor.

Yine aynı ankete göre Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi ise 11 koltuk yitirerek, 23 milletvekili ile 3. oluyor.

Kesin seçim sonuçlarının sandık çıkış anketleri gibi olması durumunda koalisyon hükümeti kurulabilmesi için en az dört partinin bir araya gelmesi gerekecek.

Ancak seçim sürecinde siyasi partilerin yaptıkları açıklamalar koalisyon hükümeti kurulmasının zor olacağını işaret ediyor.

“Ülkemizi geri alacağız”

Sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından taraftarlarına konuşan PVV lideri Wilders, artık partilerinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak, koalisyon için diğer partilere “birlikte çalışma” çağrısında bulundu.

Wilders, “Birbirimizle iş yapmak zorundayız, çünkü Hollanda’da işler farklı olmak zorunda. Kuran ve camilerin yasaklanması gibi demokratik olmayan ya da anayasaya aykırı tedbirler almayacağız. Biz de dahil olmak üzere hepimiz taviz vermek zorunda kalacağız” dedi.

Lahey’de coşkulu kalabalığa seslenen Wilders, “Hollandalılar, ülkelerini geri alabileceğini ve bizim de sığınmacılar ve göç tsunamisini azaltılmasını sağlayacağımızı umuyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP