Dink’in katili “iyi halden” serbest!

Dink’in katili “iyi halden” serbest!

ABONE OL
16 Kasım 2023 13:08
Dink’in katili “iyi halden” serbest!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, cinayetin 17 yaşındaki faili Samast, bir gün sonra 20 Ocak’ta Samsun Otogarı’nda yakalanmıştı.

Samast, geçen şubatta Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti. 16 yıl 10 ay hapiste kalan Samast’ın koşullu salıverilme kapsamında “iyi halden” dün akşam saatlerinde Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildiği öğrenildi.

Ogün Samast ile cinayetin azmettiricileri Erhan Tuncel ile Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında, 20 Nisan 2007’de dönemin özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Birleşen dosyalarla sanık sayısının 20’ye çıktığı davada, tahliye kararları sonrası 3 tutuklu kaldı.

25 Ekim 2010’daki duruşmada, yaşı 18’den küçük olan Samast hakkındaki dosya ayrılarak İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Mahkeme, 25 Temmuz 2011’de Samast’ı 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

TEPKİ

Samast’ın serbest kalmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şu sözlere yer verdi:

“Takip etti, tatbikat yaptı, Hrant Dink’i üstelik de planlayarak öldürdü Ogün Samast. Bugün iyi hâlden serbest kalıyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir. Bu vakitten sonra bu memlekette adaletin a’sından bahseden gerçekten vicdansızdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP