BM uzmanlarından “soykırım” uyarısı

BM uzmanlarından “soykırım” uyarısı

ABONE OL
3 Kasım 2023 16:00
BM uzmanlarından “soykırım” uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralarında işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan haklarının durumuyla ilgili görevlendirilen özel raportörün de bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, Cenevre’de İsrail’in saldırılarına yönelik ortak bir bildiri yayımladı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından görevlendirilen ancak resmi olarak BM adına konuşma yetkisi bulunmayan bağımsız uzmanların bildirisinde, “Filistin halkının ciddi bir soykırım riski altında olduğuna olan inancımızı sürdürüyoruz” sözlerini kullanıldı.

“Şimdi harekete geçme zamanıdır” denilen bildiride, mevcut durumdan İsrail’in müttefiklerinin de sorumluluğu olduğu suçlaması yapıldı ve bu ülkelerin İsrail’i girdiği yanlış yoldan geri döndürmek için hemen harekete geçmeleri gerektiği vurgulandı.

İsrail’in son olarak Cebaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği hava saldırılarından “derin endişe” duyulduğu kaydedilen açıklamada, BM uzmanlarının bunu “uluslararası hukukun açık bir ihlali” olarak gördüğü uyarısı yapıldı.

BM uzmanları, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere sivillerin barındığı bir kampa saldırmanın savaş kurallarının açık bir ihlali olduğu uyarısında bulunarak, çok dar ve çok yoğun nüfuslu bir bölgede kurulan kampın bombalanmasının bazı raporlara göre yüzlerce Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu saptamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP