“Ermenistan, uzatılan barış elini tutmalı…”
  • OLAY NET
  • Dünya
  • “Ermenistan, uzatılan barış elini tutmalı…”

“Ermenistan, uzatılan barış elini tutmalı…”

ABONE OL
26 Eylül 2023 16:16
“Ermenistan, uzatılan barış elini tutmalı…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Iğdır-Nahcivan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Erdoğan, tören sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında şunları söyledi:

“Muzaffer Azerbaycan ordusunu gerek tarihi başarısı gerekse sivillere yönelik sergilediği insani tavrı dolayısıyla canı gönülden tebrik ediyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türk milletinin adalet ve merhametini bir kez daha tüm dünyaya göstermişlerdir. Son zaferle birlikte bölgede kapsamlı bir normalleşme için yeni fırsat pencereleri açılmıştır. Bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyoruz. Her zaman vurguladığım gibi barışın kaybedeni olmaz. Bölgemizde barış, huzur ve refahın tesisi halklarımıza olan borcumuzdur. Biz bu borcu ifa etmek noktasında kararlıyız, samimiyiz. Temennimiz, muhataplarımızın da aynı samimiyeti göstermesidir.

Bölgesel ulaştırma hatlarının tesisiyle birlikte bu potansiyeli tam manasıyla hayata geçirme imkanına kavuşacağız. Hazar geçişli uluslararası doğu batı orta koridorun önemi koronavirüs salgını ve bölgemizde yaşanan savaşlar neticesinde çok daha iyi anlaşılmıştır. Bu vesileyle biraz önce temelini attığımız Iğdır-Nahcivan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Azerbaycan’la enerji alanındaki ortaklığımızı daha da derinleştireceği gibi Avrupa’nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacaktır. Kars-Nahcivan Demir Yolu projesinin yanı sıra toplu konut ve elektrik enerjisiyle ilgili alan anlaşmalar az önce imzalandı. Böylece ulaştırma, lojistik ve enerji alanlarındaki ilişkilerimizi geliştirme irademizi tekrar ortaya koyduk.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP