“Bizimle anayasa değiştiremeyeceksin!”

“Bizimle anayasa değiştiremeyeceksin!”

ABONE OL
22 Kasım 2023 17:05
“Bizimle anayasa değiştiremeyeceksin!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor” açıklamasına ilişkin, “MHP’nin yanlış bir yol olduğu, onunla birlikte olmanın bir hata olduğu, MHP’nin sırtında kambur olduğunu açıkça ifade ediyor” yorumunu yaptı.

Özel, anayasa tartışmaları konusunda da Erdoğan’a yanıt verirken, “Sistem mi değiştireceksin, ortak mı değiştireceksin, rahmetli Erbakan’a attığın kazıkta olduğu gibi gömlek mi değiştireceksin bilmem ama bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin!” diye konuştu.

Özel, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına uymaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin olarak, “Erdoğan’ın başına geçtiği bu darbe girişimine direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz” dedi. Özel, Meclis’te parti grubuyla başlattıkları oturma eylemine devam edeceklerini duyurdu. Durumu “devlet krizi” olarak nitelendiren Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da rahatsızlık duyduğunu ancak yapması gerekeni Meclis adına yerine getirmediğini savundu. Özel, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de yaşanan sivil ölümlerine dikkat çekerken, Batı dünyasını “Filistin’e sahip çıkmaya” çağırdı. Özel, “İlk fırsatta insani yardımların ulaşmasını sağlamak, soruna dikkat çekmek için Filistin’e gideceğiz. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Son dönemde KYK yurtlarından gelen asansör kazaları ve zehirlenme haberlerine de tepki gösteren Özel, iktidara, “Yol yapıyor, köprü yapıyor, TOKİ yapıyor övünüyorsun; yurt yapmıyorsun. Çocukları cemaatlerin kucağına itmek için bilinçli tercih bu!” sözleriyle yüklendi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP