İsrail “Gönüllü Güvenlik Timi” kurdu

İsrail “Gönüllü Güvenlik Timi” kurdu

ABONE OL
25 Ekim 2023 16:22
İsrail “Gönüllü Güvenlik Timi” kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze savaşının patlak vermesinin ardından İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 2021’deki olayların tekrarlanabileceği iddiasıyla yurttaşlara silah ruhsatı verilmesine ilişkin düzenlemelerin hafifletilmesi yönergesini verdi.

Ek bir önlem olarak da sokaklarda devriye gezmek ve polise destek olmak üzere gönüllü “güvenlik ekipleri” kuruldu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Polis şefi Genel Müfettiş Kobi Shabtai, 7 Ekim’den bu yana bu tür 527 İsrailli güvenlik timinin oluşturulduğunu söyledi.

Itamar Ben-Gvir’in başında bulunduğu bakanlıktan üst düzey yetkili Eliezer Rosenbaum de milletvekillerine yaptığı açıklamada, bu timlere dağıtılmak üzere 20 bin ateşli silah sipariş edildiğini, bunu ilave 20 bin silahın daha izleyeceğini aktardı.

Ayrıca Rosenbaum, “gönüllülere” çelik yelek ve kask da dağıtılacağını söyledi. Bu kişilere tahsis edilecek silahların ne olduğuna dair ayrıntılı bilgi verilmezken Bakan Ben-Gvir, internette M-16 ve M-4 saldırı tüfekleri dağıtırken çekilmiş videolarını yayınladı.

Yahudilerle Arapların karma bir şekilde yaşadığı Hayfa kentinden aktivist Naella Gelkopf-Belais, “özel milis güçlerinin yaratılmasına” karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 2021 yılında patlak veren son Gazze savaşı, İsrail nüfusunun yüzde 21’ini oluşturan Arap vatandaşlarca Filistin yanlısı protestolara sahne olmuştu. Bu sırada Araplara yönelik çok sayıda linç girişimi yaşanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP