“İsrail, soykırım suçu işliyor”

“İsrail, soykırım suçu işliyor”

ABONE OL
12 Ekim 2023 13:57
“İsrail, soykırım suçu işliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında fosfor ile misket bombaları da kullandığına işaret edildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine gere açıklamada, “İsrail Gazze’deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor” sözleri yer aldı.

Gazze’de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar belirtti:

“Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi’nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor.”

İsrail’in Filistin halkına karşı insanlık suçu düzeyine varan saldırılarına karşı uluslararası tarafların kayıtsız kaldığına işaret edilen açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanının durdurulması için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP