Adana’da 100.yıl coşkusu…

Adana’da 100.yıl coşkusu…

ABONE OL
30 Ekim 2023 16:05
Adana’da 100.yıl coşkusu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Cumhuriyet’in 100ç Yılı Adana coşkuyla kutlandı. Adanalıların büyük önem verdiği Uğur Mumcu Alanı’nda yapılan etkinlik öncesi Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, etkinliğe katılanlara Cumhuriyete sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Karalar, konuşmasında “Bu Cumhuriyet’in coşkusudur. Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu söylüyor, en büyük eserinin de Cumhuriyet olduğunu belirtiyor. En Büyük Bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyeti koruma ve kollama isteğinizin, coşkunuzun çok yüksek olduğunu görmek ne güzel. 1 aya yaydığımız etkinliklerimizin, kutlamalarımızın yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirildiğini ve Adana’ya yakışır şekilde yapıldığını görüyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’te Milli Mücadele verme duygusunun Adana’da, Adanalılarla yaptığı görüşmelerin sonucunda oluştuğunu, Büyük Önder’in bunu daha sonra bizzat dile getirdiğini vurgulayan Karalar, Fransız ve Ermeni işgaline uğrayan Adana’nın, büyük mücadeleler sonucu Fransızları barışa zorladığını, düşmanı ilk dize getiren ilin Adana olduğunu anlatırken şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağını söylüyor ya, ben bugün Adanalı gençlerin böyle kalabalık ve coşkulu şekilde Cumhuriyete sahip çıktığını görünce, buna bir kez daha yürekten inandım.

Ulu Önderimiz, Atamız rahat uyu. Kurduğun Cumhuriyet emin ellerde. İşte Adana burada, işte gençler, Adanalılar burada. Dünya alem duysun. Bu kardeşlerim var olduğu sürece Cumhuriyet emin ellerde” dedi.

Başkan Karalar’ın konuşmasının ardından Melek Mosso sahne aldı. Melek Mosso birbirinden güzel şarkılarıyla Adanalıları coşturdu. Melek Mosso, Adanalıların Cumhuriyet Bayramı kutladı ve Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını da andı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP