“Geçim sıkıntısı aile düzenini bozdu!”

“Geçim sıkıntısı aile düzenini bozdu!”

ABONE OL
20 Eylül 2023 18:01
“Geçim sıkıntısı aile düzenini bozdu!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Yaşanan ekonomik zorlukların, aile içi şiddeti artırdığı yönünde sıkça haberler duyulurken, ülkenin büyük çoğunluğunda yaşanan alım gücü yoksunluğu aile birliğinin bozulması biçiminde sonuçlandığı ileri dürüldü.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamasında geçim koşullarının ağırlaşması nedeniyle boşanmaların arttığını belirtirken şunları söyledi:

“Pazara giden dar gelirli filenin yarısını bile dolduramadan geri dönüyor. İhtiyaçlarının bir kısmını alsa bile çoğunluğunu alamıyor. Mutfakta yangın var. Kiralık ev fiyatı artışı yanında kiralık ev dahi bulmak sorun. Bu nedenle de aileler dağılıyor. Çok çocuk okula aç gidiyor. Kılık kıyafet almak lüks oldu. Terziler, ayakkabı tamircileri yollar sonra akılarına geldi. AKP uyguladığı yanlış ekonomik politikalar ile 100 yıl eskiyi onar, tamir et, kullan ve elinde olanın süresini uzat yılı olarak başladı. Bu durum ister istemez aileler arasında tartışmaları da beraberinde getiriyor. Tartışmalar zamanla şiddete, bazen de boşanmalara kadar gidiyor. Yapılan bir araştırmaya göre boşanma nedenleri arasında ilk sırayı ekonomik sorunlar alıyor.

İktidarın ekonomik politikaları ülkeyi bu anlamda derin sorunlara sürükledi. İktidar yandaş Gazetelerde, televizyon kanallarında pembe tablolar çizerek, bu sorunları saklamaya çalışıyor. Yandaş Tvlerde Kadın programlarını Cumhurbaşkanı bir izlese ülkede aile dokularının nereye savrulduğunu görmüş olur. Yandaş kanallarda dağılan aileler, yaşanan olaylar esasında iktidarın ülkede aile dokusunu nereye taşıdığını fark etmesi adına önemli bir göstergedir. Milyonlar başka ailelerde yaşananları izlerken benzer yaşamda da yüzlerce insanın varlığını düşünerek izlese bu süreci daha net görmüş olacaklardır.

2020 Yılı: Boşanan çiftlerin sayısı: 135,022   İken 2021 Yılı: Boşanan çiftlerin sayısı: 174,085 çıkmış ve  2022 Yılı: Boşanan çiftlerin sayısı: 180,954 ermişti. Devam eden mahkemelerde dikkate alındığında bu yılda boşanmalarda artış devam ediyor. Ayrı yaşayan ailelerinde durumu İstatistik verilere yansımadığı için sorun giderek derinleşiyor. Son 2020-2022 yılları arasında geçen 2 yıllık süreçte boşanmalarda yaşanan artış ise %34 oranında artış göstermesi ve evlenmelerde genelde evliliğin ilk beş yılında boşanmaların %32,7’si evliliğin ilk 5 yılında, %21,6’sı ise evliliğini sonlandırması gençlerin ekonomik süreçten ciddi etkilendiğinin de göstergesi olarak düşünülebilir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP