Erdoğan ile Netanyahu New York’ta buluştu 

Erdoğan ile Netanyahu New York’ta buluştu 

ABONE OL
21 Eylül 2023 11:32
Erdoğan ile Netanyahu New York’ta buluştu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’nin New York şehrinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Uluslararası basın, görüşmeyi, ikili ilişkilerdeki “dönüm noktası” olarak tanımladı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, iki liderin, yakın zamanda karşılıklı olarak birbirlerinin ülkelerini ziyaret etme konusunda anlaştıkları bildirildi.

Türkiye tarafından yapılan açıklamada, iki liderin bölgesel sorunların yanı sıra İsrail-Filistin meselesini de ele aldıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zekâ ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini söylediği de belirtildi.

Orta Doğu’daki iki eski müttefik arasındaki ilişkiler, İsrail’in Gazze’ye uygulanan ambargoyu delme girişiminde bulunan insani yardım gemisi Mavi Marmara’ya düzenlediği ve 10 Türk vatandaşını öldürdüğü saldırı sonrası çökmüştü.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Mart 2022’de Türkiye’ye yaptığı ziyaret ve ardından iki ülke dışişleri bakanlarının ziyaretleri aradaki buzların erimesine katkı sağladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP