“Müfettiş isteyin; denetletin!”

“Müfettiş isteyin; denetletin!”

ABONE OL
13 Eylül 2023 13:59
“Müfettiş isteyin; denetletin!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2 milyon 300 ton asfalt döktüklerine inanmayan belediye meclis üyelerine “Müfettiş isteyin, asfaltın dökülüp dökülmediğini o zaman görürsünüz” dedi.

SAYIŞTAY MÜFETTİŞİ ASFALTLARI METRE İLE ÖLÇTÜ

AKP’li Vedat Gündoğan, MHP’li Cemal Demirdağ ve Sadettin Aslan’ın Başkan Zeydan Karalar’a “Her yere afiş asmışsınız. 3 milyon asfaltı hedef göstermişsiniz. Bu kadar asfalt buradan Bolu’yu, İstanbul’u bulur. Nereye döktünüz bu kadar asfaltı açıklayın” ifadesiyle eleştirdiler. Eleştirilere yanıt veren Karalar ise “Sayıştay müfettişleri Adana’ya gelip yolları metreler ile ölçtüler. Hesaplar ortada. İsteyin bir müfettiş. Gelsinler ve hesaplar ortada iken hakikat ortaya çıksın” dedi.

GÜNDOĞAN VE ASLAN’DAN BELEDİYE ÇALIŞANLARININ FİŞLENDİĞİ İDDİASI

Adana Anakent  Belediyesi’nin AKP Gurup Başkanvekili Vedat Gündoğan ile MHP’li üyesi olan Sadettin Aslan, Anakent  Belediyesi’nin ihale açarak belediye bünyesinde ‘memnuniyet anketi’ yaptırıp çalışanların fişlendiğini iddia ettiler. Her iki isimde belediye çalışanlarının başkandan ve yöneticilerden memnun olmadıklarını söyleme olanağı olmadığını belirterek ‘Ne hikmet ise bu ihaleyi hep aynı firmaya veriyorsunuz. Bu firma ihaleyi kazanamaz ise ihaleyi iptal ediyorsunuz’ sözleriyle de ihaleye fesat karıştırıldığı vurgusunda bulundular. Karalar ise anketin şeffaf olduğunu söyledi.

KENT MEYDANI İÇİN 170 MİLYONLUK İHALE AÇILMIŞ

Anakent  Belediyesi’nin Seyhan Belediyesi’nden devir almak istediği Kent Meydanı Projesi ile ilgili olarak adı geçen yerin kent meydanı olmaktan çıkıp inşaat alanı haline dönüştürüldüğü ileri sürüldü. Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri Başkan Zeydan Karalar’a ‘Kent Meydanı için neden ihale açıp inşaat yapıyorsunuz?’ sorusunu yönelttiler. Başkan Karalar ise ‘Parasını ödedikçe Kent Meydanı’nı kısmi bir şekilde Seyhan Belediyesi’nden devir alıyoruz’ açıklaması yapmakla yetindi.

ÇAY: BÜYÜKŞEHİRİN BÜTÜN İŞLERİ MÜHENDİSLİK HATASI İÇERİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Anakent  Belediyesi’nin ilçesinde yaptığı asfalt ve kaldırım  çalışmalarında mühendislik hataları yaşandığını, bu konuyu yetkili isimlere iletim çözüm bulamadıklarını belirtip Başkan Zeydan Karalar’ı ‘beş çayı’ içmeye davet edip ilçedeki bu yanlışlıkları görmeye  davet etti. Çay, “Halkın parasını, devletin parasını müteahhitlere yedirtmeyin” ifadeleriyle Karalar’ı eleştirdi. Çay’a yanıt veren Karalar ise “Gelip yerinde göreceğim. İşini iyi yapmayan müteahhittin ümiğini sıkarız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP