Bir kez de müteahhitler fedakarlık yapsın…

Bir kez de müteahhitler fedakarlık yapsın…

ABONE OL
7 Ağustos 2023 12:54
Bir kez de müteahhitler fedakarlık yapsın…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ortamında geliri giderini karşılamayan yurttaşın ağır zamlar, vergi artışları ile yoksulluğa terk edildiğini söyledi.

İktidarın akıl dışı ekonomik politikalarıyla uyguladığı seçim ekonomisinin faturasının giderek ağırlaştığını belirten CHP’li Bulut, iktidarın ÖTV, KDV, benzin, motorin, vergi ve harçlara yaptığı fahiş zamlarla bütçe açığını yurttaşın sırtına yüklendiğini ileri sürerken şunları söyledi:

“Her felakette akla ilk gelen vatandaşın fedakârlık yapması oluyor. İktidar, sel oluyor, deprem oluyor, dayanışma kampanyası altında vatandaşa IBAN atıyor. Vurun abalıya misali ekonomik krizin ağır faturasını vatandaşa yüklüyor. Kamu özel iş birliği ile vatandaşın iliğini sömüren müteahhitlere ise vergi affı getiriliyor.  Bu firmalara en az 128 kez vergi ve harç indirimi yapılmış, 5’li çeteye on sekiz yılda en az 220 milyar dolarlık ihale verilmiş. Fedakarlık yapan neden hep vatandaş oluyor da müteahhitler olmuyor? Neden hep ezilen dar gelirli oluyor?

Havalimanlarının, yolların, köprülerin inşaat maliyetlerini devletten aldıkları garantilerle çoktan çıkaran müteahhitlere verilen “dolar garantili” sözleşmeler, neden Türk Lirası’na çevrilmiyor?  Garantili projelere verilen yıllık sözleşmelerde neden indirime gidilmiyor.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP