Metamfetamin kaygısı büyüyor…

Metamfetamin kaygısı büyüyor…

ABONE OL
27 Ağustos 2023 18:05
Metamfetamin kaygısı büyüyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyuşturucu ticareti her geçen gün daha da büyürken, okul önlerine değin inmesi toplumsal kaygıları artırıyor. Özellikle de “Metamfetamin” kullanıcısının yaygınlaşması karşısında tedirginlikler yaşanıyor.

Konuya ilişkin Ntv’den Tuana Çiftçi’nin haberi şöyle:

İstanbul Kağıthane’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda şüpheliler ve polis arasında silahlı çatışma çıkmış, ağır yaralanan polis Hakan Telli şehit olmuş bir polis de yaralanmıştı. Polise ateş açan uyuşturucu çetesinin yaş grubu da dikkat çekti.

En küçüğünün 18 en büyüğünün 27 yaşında olduğu uyuşturucu tacirleri, bir kez daha uyuşturucunun gençler arasında ne kadar yaygınlaştığını gündeme getirdi. Özellikle de asıl üretim amacı ilaç olan “Metamfetamin” oldukça yaygın.

Metamfetamin kullanıcılarda çok kısa sürede bipolar bozukluk, paranoya, şizofreni, öfke patlamaları gibi ciddi sorunlara neden oluyor.

Emekli Emniyet Müdürü Fermauz Erdin, “Metamfetamin gibi normalde ilaç olarak kullanılan bir kimyasal madde dikkat dağınıklığı gibi süreçlerde kullanılıyor. Fakat bu özelliğinden dolayı suistimalle çok yaygın. Hemen hemen her yerde üretilmeye de başlandı. Zaten tehlike de buradan başlıyor. Yani hedef kitlesi, çocuklar, gençler, işte düşük gelir grupları. Bunların alması hedefleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul’da ocak ayından bu yana düzenlenen operasyonlarda 5,5 ton metamfetamin yakalandığını söyleyen Erdin, “Hem sosyal medyada özendirici olması, işte bununla ilgili müzik gruplarının veya şarkıların dahi ve gençler arasında popüler olmasın aslında kulaktan kulağa yayılmayı etkiliyor. Ama bunun ötesinde tabii dünyada uyuşturucu trafiği çok büyük bir açıkçası yasa dışı para kazanma kaynağı ve pazar. Şimdi bunların hem üretimi daha basit. Hem daha temizlemesi kolay ham maddesinin ve miktar çok daha insan etkileyebiliyor. O yüzden de ucuz ve dağıtımı kolay.” dedi.

Uzmanlar, okullarda uyuşturucuya yönelik denetimlerin daha fazla olması gerektiğini söylüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP