DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Yabancı ilgisinden memnunuz…”   

“Yabancı ilgisinden memnunuz…”  

ABONE OL
31 Temmuz 2023 17:18
“Yabancı ilgisinden memnunuz…”   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının ülkeye olan ilgisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz” diyen Şimşek, önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen GCC ülkelerinden gelen DYY girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış görüldüğünü dile getirdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, yakın zamanda kamuya duyurulan birkaç işlemin altını çizen Şimşek, “İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: 250 milyon dolar, son 3 yıldaki en büyük özsermaye arzı. 5 kattan fazla talep ve 40’a yakın ABD ve Avrupalı Yatırımcı” sözlerini kullandı.

İkinci olarak MNG Kargo’nun DHL tarafından satın alınmasını anımsatan Şimşek, “Üçüncüsü, geçen hafta Rönesans Enerji ile Total Energies arasındaki ortaklık” dedi.

Tüm bu işlemlerin, Türkiye’ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni gösterdiğini belirten Şimşek, “Türkiye’ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, lira da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP