DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Şimşek’ten AB’ye Gümrük Birliği’ni güncelleme çağrısı 
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • Şimşek’ten AB’ye Gümrük Birliği’ni güncelleme çağrısı 

Şimşek’ten AB’ye Gümrük Birliği’ni güncelleme çağrısı 

ABONE OL
28 Temmuz 2023 21:09
Şimşek’ten AB’ye Gümrük Birliği’ni güncelleme çağrısı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avusturya’nın Salzburg kentinde düzenlenen panelde AB’ye “Gümrük Birliği Anlaşması’nı güncelleme” çağrısı yaptı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre panele, Singapur Devlet Bakanı Sinn Ann, Dünya Ekonomi Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende, Fransa Cumhurbaşkanı’nın Ukrayna’ya Yönelik Yardımlar ve Yeniden İnşadan Sorumlu Özel Temsilcisi Pierre Heilbronn katıldı.

“Biz üzerimize düşeni yapmak istiyoruz ve AB entegrasyon sürecini sağlamak istiyoruz” diyen Şimşek, Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinin hem birlik hem de Türkiye için son derece faydalı olacağına inandığını söyledi.

Şimşek, yakın vadede de AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği Anlaşması’nın hizmetleri ve tarım ürünlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Birkaç sene önce Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Sonucunda bunun AB’ye büyük faydası olduğu ortaya çıktı. Ağacın alçaktaki dallarındaki meyvelerinden (yakın vadeli hedeflerden) başlayarak yeniden görüşebiliriz” diye konuştu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP