Hollanda sağında Türk adayı

Hollanda sağında Türk adayı

ABONE OL
13 Temmuz 2023 13:17
Hollanda sağında Türk adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, seçimler sonrası istifa ederek siyaseti bırakacağını açıklayan mevcut Başbakan Mark Rutte’nin yerine liberal sağ çizgideki VVD’nin (Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi) lideri olmak istediğini açıkladı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Ankara doğumlu Yeşilgöz, planının Hollanda’yı “daha güçlü, daha dirençli ve daha müreffeh” hale getirmek olduğunu belirtti.

Hollanda devlet kanalı NOS Televizyonuna göre Yeşilgöz, parti yönetiminin de tercih ettiği aday.

Üstelik partinin hafta içinde bir destek açıklamasında bulunması bekleniyor. 2022’de beri Hollanda Adalet Bakanlığı görevini yürüten 46 yaşındaki Yeşilgöz, daha önce de bakan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmıştı.

2017 yılına kadar ise Amsterdam belediye meclisi üyesiydi. Ankara doğumlu olan Yeşilgöz, annesi ve kız kardeşiyle birlikte, 1984 yılında Hollanda’ya göç etti.

Adalet bakanı olarak göç konusunda sert bir tutum sergileyen Yeşilgöz, geçen hafta sonu mülteci sisteminin insanların sürekli olarak aile üyelerini getirmesi nedeniyle suiistimal edildiğini öne sürmüştü.

Ülkede iktidardaki koalisyonu oluşturan siyasi partiler, göç konusunda devam eden anlaşmazlığı aşamayınca geçen hafta hükümet düşmüştü.

Hollanda’da iltica başvuruları 2022’de üçte bir oranında artarak 46 binin üzerine çıktı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP