Mark Rutte siyaseti bırakıyor…

Mark Rutte siyaseti bırakıyor…

ABONE OL
11 Temmuz 2023 12:54
Mark Rutte siyaseti bırakıyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda tarihinin en uzun süre görevde kalan başbakanı Mark Rutte, bu sonbaharda yapılması planlanan erken genel seçimlerin ardından siyasetten çekileceğini duyurdu.

Euronews’in haberine göre, 2010’dan bu yana dört koalisyon hükümetine liderlik eden Rutte, Hollanda’nın göç politikasının sıkılaştırılması konusunda yaşanan anlaşmazlıkların ardından geçen cuma dört partili koalisyonun dağıldığını açıkladı.

En erken kasım ortasında yapılması beklenen seçimlerin ardından bir daha aday olmayacağını da belirten ve siyasi kariyerini sonlandıracağını duyuran Rutte, seçimlere kadar geçici olarak görevde kalacağını söyledi.

Ancak bugün ilerleyen saatlerde parlamentoda yapılacak oylamada başbakanın bu görevi sürdürüp sürdürmeyeceğine karar verilecek. Zira muhalefetteki iki sol parti ve aşırı sağcı lider Geert Wilders’in partisi Rutte hakkında güvensizlik önergesi verdi. Bu önergelerin Meclis’te kabulü Rutte’nin geçici başbakanlık görevini de yapamaması anlamına gelecek.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre, önergenin başarılı olabilmesi için Rutte’nin cuma günü düşen koalisyonundaki dört partiden en az biri tarafından desteklenmesi gerekiyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP