Abd’de Covid dolandırıcılığı

Abd’de Covid dolandırıcılığı

ABONE OL
15 Haziran 2023 12:34
Abd’de Covid dolandırıcılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de, salgın döneminde COVID-19 yardım fonundan 280 milyar dolardan fazla paranın çalındığı, 123 milyar dolardan fazla paranın da israf edildiği bildirildi.

Bunun COVID-19 için yapılan toplam yardımın yüzde 10’una denk geldiği belirtildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, müfettişler salgının başlarında, yardım için ayrılan fonun hızlı bir şekilde dağıtımını yapmaya çalışan hükümeti suçlayarak, yardımlara başvurularda kısıtlamaların çok az ve gözetimin yetersiz olduğunu, bunun da dolandırıcıların işlerini kolaylaştırdığını ileri sürdü.

Yetkililer, dolandırıcıların hapishanelerdeki mahkumların ve ölülerin sosyal güvenlik numaralarını kullanarak, işsizlik yardımları aldığını ve bunu ülke çapında birçok eyalette yaptıklarını belirtti.

ABD Adalet Bakanlığının COVID-19 Dolandırıcılıklarıyla Mücadele Birimi Yardımcı Direktörü Mike Galdo yardım fonunun çalınmasıyla ilgili, “Bu, benzeri görülmemiş miktarda bir dolandırıcılık” dedi. Washington hükümetinin şimdiye kadar aralarında askerler, papazlar, diğer resmi görevliler ve suçluların da bulunduğu 2 bin 230’dan fazla kişiyi dolandırıcılıkla suçlayarak işlem yaptığı ve binlercesinin soruşturmasının ise devam ettiği belirtiliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP