AKPM’nin “FETÖ” raporuna tepki

AKPM’nin “FETÖ” raporuna tepki

ABONE OL
26 Haziran 2023 14:04
AKPM’nin “FETÖ” raporuna tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi yine Türkiye karşıtı bir karara imza attı.

Ntv’de yer habere göre, bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini hedef alan raporun onaylanmasının ardından Ankara tepki gösterdi.

Rapora Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Twitter’dan “AKPM’de, ülkemizin darbeci teröristlerle meşru mücadelesini hedef gösteren İngiliz milletvekilinin hazırladığı raporun onaylanmasını kınıyorum. AKPM’nin misyonu darbeci teröristleri meşrulaştırmak değil, demokrasilere güç vermektir.” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise kararda FETÖ tezlerinin sıralandığını belirterek “Türkiye’ye yönelik ifade edilen suçlamaların hepsini reddediyoruz. İnsan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir. Böylesine eli kanlı bir terör örgütünün halen bir sivil hareketmiş gibi meşrulaştırılmaya çalışılması, AKPM’nin terör örgütlerinin propaganda zemini haline gelmesine yol açmaktadır” dedi.

Raporda söz edilen biçimde ortada “Gülen hareketi” diye sosyal bir yapı olmadığını da belirten Çelik, “Bilakis eli kanlı bu yapının adı Fetullahçı Terör Örgütü’dür” sözlerini kullandı.

Rapora tepki gösterenler arasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da vardı.

Tunç, “Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini hedef alan, ülkemize yakışıksız benzetmelerle saldıran bu zihniyet, demokrasi adına kara bir lekedir”sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP