TBMM Başkanı Şentop “darbe” açıklaması… 

TBMM Başkanı Şentop “darbe” açıklaması… 

ABONE OL
4 Mayıs 2023 13:29
TBMM Başkanı Şentop “darbe” açıklaması… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un 14 Mayıs seçimlerini “darbe girişimi” olarak nitelendirmesine ilişkin soruya, “Bahsettiğiniz arkadaşlarımız tecrübeli arkadaşlarımız. Bunların söylediği sözleri benim yorumlamam doğru değil. Seçim seçimdir, darbe ve müdahaleler müdahaledir” yanıtını verdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, “Kandil’in desteğiyle bu ülkede cumhurbaşkanı olacak. Benim milletim Kandil’den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez” demişti.

Habertürk yayınında soruları yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “AKP ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimleri kaybederse, sayın Kılıçdaroğlu’na yönetimi teslim etmeyecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Teslim edip etmemek gibi bir şey söz konusu olamaz. Bütün kararı milletimiz veriyor. Bütün karar sandıktan çıkacak. Buradaki ifade, Cumhurbaşkanımızın milletin iradesine olan inancını gösteriyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP