Sığınmacılar, ülkelerine gönderilecek…

Sığınmacılar, ülkelerine gönderilecek…

ABONE OL
10 Mayıs 2023 14:43
Sığınmacılar, ülkelerine gönderilecek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizin ‘sığınmacılar’ sorununun önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

CHP’li Gürer, insan hakları çerçevesinde, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılmış milyonlarca Suriyelinin kendi yurtlarına dönmelerini Suriye yönetimi ile de görüşülerek çok kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağını belirterek şunları söyledi:

“Sınırlarımızı yolgeçen hanı gibi olmasına izin veremeyiz. Her ülke nüfusuna göre planlama yapar. Ani beklenmeyen nüfus artışları ekonomik dengeler dahil her anlamda sorunlar üretimi. Sığınmacılar tüm dünyanın ortaklaşa çözüm üretmesi gereken durumlardır. Ancak özellikle gelişmiş ülkeler bu bağlamda yükü omuzlamak yerine ülkemiz gibi  geçiş yolu ülkelere sorunu yığmakta, ayrıca gerekli katkıyı vermeyerek sığınmacı sorununu  ağırlaşmasana vesile olmaktadır. Bu bağlamda siyasi iktidarın beceriksiz, yetersiz, kararsız duruşu sığınmacı sorunun ağır biçimde topluma faturasının çıkması neden olmaktadır. Sığınmacı sorunu AKP iktidarlarının öngörüsüz ve yanlış politikaları ile ağırlaşmıştır. Ülkemizde sığınmacıların ülkelerine dönüşü yanında sınırlarımızda ciddi biçimde korunup yasal olmayan geçişlere izin verilmeyecektir. Sınırlarımızda gerekli önlemler alınarak kaçak geçişlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Ülke iç huzuru ve birlikte hareket etme davranışlarını sorunsuz bir noktaya getirmenin yolu da geri dönüş yolunu açmaktır. Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin güvenli ve iç hukukumuz ile uluslararası hukuka uygun biçimde mümkün olan en kısa sürede ülkelerine geri dönmelerini sağlayacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP