DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Krediler durma noktasında 

Krediler durma noktasında 

ABONE OL
19 Mayıs 2023 13:31
Krediler durma noktasında 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun ardından yapılan yeni düzenlemelerle bazı bireysel krediler durma noktasına gelirken, kurumsal kredilerde ise vade uzatma dahil birçok işlem seçimlerin ikinci turu sonrasına öteleniyor.

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre bazı bankalarda konut kredisi yüzde 3’ün üzerine çıkarken, taşıt kredisi yüzde 4’e ulaştı.

TCMB’nin son aylarda düzenlemeleriyle 70,000 TL üzeri için ihtiyaç kredilerinde ise aylık faiz yüzde 5’e yaklaştı.

Bankacılar ilgili faizlerden artık çok sınırlı “ancak mecburiyetten” kullandırım yapıldığını belirtiyor.

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, “(Birinci tur sonrasında) 15 günlük süreçte seçim sonrası nasıl bir ekonomi politikası güdülecek ve maliyetimiz ne olacak diye bilmeyen finans kuruluşları mümkünse kredi kullandırmamaya çalışıyorlar.

Dolayısıyla piyasadaki sıkışıklık her geçen gün, her geçen saat artıyor” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise “Bankalar kredi kartlarını nakit avans çekimlerine bile kapattı. Çünkü ülkede döviz bitmek üzere. Dövizin ve altının yükseleceğini gören vatandaşlar kredi çekip bunları almasın diye bankalara talimat verildi. Ancak ticari hayat da aynı noktada durma noktasına gidiyor. Krediye ulaşamayan esnaf ve sanayiciler ödemelerini yapamıyor “dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP