İsrail Ürdünlü milletvekilini serbest bıraktı 
  • OLAY NET
  • Dünya
  • İsrail Ürdünlü milletvekilini serbest bıraktı 

İsrail Ürdünlü milletvekilini serbest bıraktı 

ABONE OL
8 Mayıs 2023 15:09
İsrail Ürdünlü milletvekilini serbest bıraktı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in ‘silah kaçakçılığı’ suçlamasıyla gözaltına aldığı Ürdünlü Milletvekili İmad el-Advan’ın serbest bırakıldığı açıklandı.

Euronews’in haberine göre, İsrail iç güvenlik birimi Şin Bet’ten yapılan açıklamada 22 çantayla 200’den fazla silahı ülkeye sokmaya çalıştığı için 22 Nisan’da gözaltına alınan Milletvekili İmad el-Advan’ın ülkesine gönderildiği duyuruld.

Ürdünlü milletvekilinin diplomatik pasaportunu kullanarak yıl başından bu yana para karşılığı çok sayıda ‘başarılı silah kaçakçılığı’ denemesi yaptığı öne sürüldü.

Açıklamada Advan’ın Ürdün makamları tarafından yapılacak ‘daha fazla soruşturma ve adalet arayışı’ için serbest bırakıldığı belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Ürdün ve İsrail arasında 30 yıldır süren barış anlaşmasını tehdit eden gözaltı sonrası iki arasında tansiyon yükselmişti.

Ürdün’den daha önce yapılan açıklamada, İsrail yaptığı gözaltına tepki gösterilmiş ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde İsrail’in silah ve altın kaçakçılığı iddiasıyla soruşturma amacıyla gözaltına aldığı Ürdünlü Milletvekili Advan’ın dosyasını yakından izlendiği belirtilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP