“Alın teri hakkını alsın diye çalışacağız”

“Alın teri hakkını alsın diye çalışacağız”

ABONE OL
1 Mayıs 2023 21:21
“Alın teri hakkını alsın diye çalışacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Seçim çalışmaları Iğdır’da sürdüren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuşmasında “Bizde ‘Enkaz devraldık’ edebiyatı yok. Mazeret falan yok. İş üreteceğiz. Alın teri hakkını alsın diye çalışacağız. Hep beraber zenginleşeceğiz” dedi.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Sadece ‘Nasıl ucuz elektrik satıyoruz’ diyebilmek için barajlardaki suyu tükettiler. O su bize tarım için, sulama için lazımdı. Damadın bakanlığı döneminde ‘Bak ne güzel yönetiyor enerjiyi’ dedirtmek için barajlardaki suyu tükettiler.

Bizde ‘Enkaz devraldık’ edebiyatı yok. Mazeret falan yok. Bahane üretmeden, laf üretmeden iş üreteceğiz. Alın teri hakkını alsın diye çalışacağız. Hep beraber zenginleşeceğiz.

Ankara’da Cumhurbaşkanına direkt bağlı çalışan bir bina var, biz ona ‘Algıları Ayarlama Enstitüsü’ diyoruz. İşleri güçleri gerçekleri gizlemek. Gençlerin diliyle, rende binası… Ne yapıyor bu rende binası? Bizlerin konuşmalarını cımbızlayıp televizyondan, sosyal medyadan, WhatsApp gruplarından gösteriyor.

Ben ‘ülkemiz sanayide gelişsin, rekabet artsın, üreticiler yatırımcılar siyasetçilere bağlı kalmasın’ diyorum. Onlar ‘Vay Babacan savunma sanayisine karşı’ diyor. Arkadaş, ben böyle bir şeyi ne zaman söyledim, göster hele… Yok, yalan söylüyorlar. Ben ‘Togg var ama gençler alamıyor. Önemli olan gençlerin araba alacak maddi güce kavuşması’ diyorum. ‘Vay Babacan yerli üretime karşı’ diyorlar.

Dün gene bana ‘Bebecan’ demiş. Ben gençler adına ‘Bebecan’ diye adlandırılmaktan gurur duyarım. Gençlere imkân tanındığında ne kadar büyük başarı ortaya koyabileceğini zamanında ispatlamışım.

Hedefimiz eşit vatandaşlık ilkesini hâkim kılmaktır. Ülkemizde tam demokrasi olsaydı, eşit vatandaşlık olsaydı, demokrasimizin üstünde kayyumların gölgesi gezmezdi. Şehirlerimizde seçmen iradesi gasp edilmezdi. Bu topraklarda konuşulan hiçbir dil yok sayılmazdı. Hiçbir dile bilinmeyen dil muamelesi yapılmazdı.

Her düşünce meclis çatısı altında temsil edilecek. Sorunlarımızı TBMM çatısı altında meşru demokratik siyasetle çözeceğiz.

Fikirlerden korkulmaz. Düşünceyi yasaklayamazsınız. Herkes hür, özgür düşünce hakkına sahiptir. Ülkemiz hiç kimsenin dışlanmadığı, hiçbir fikrin ötelenmediği bir ülke olacak inşallah. Türkiye’nin güçlenmesinin yolu herkesin özgürce konuşabilmesinden geçer.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP